At få flere på fuldtid er vigtigt for, at der er medarbejdere nok til at løse de daglige opgaver
I dag er cirka en tredjedel af alle medarbejdere i regionerne ansat på deltid – i nogle faggrupper mere og i andre mindre. I en situation, hvor der er mangel på medarbejdere, er der således et betydeligt potentiale i at få flere op i tid. Derfor er det et erklæret fælles mål at gøre det til normen, at medarbejdere på de regionale arbejdspladser arbejder på fuldtid.
At få flere på fuldtid er ikke blot vigtigt for, at der er medarbejdere nok til at løse de daglige opgaver. Der er flere andre fordele, som kan gøre fuldtid attraktivt for både arbejdspladsen og den enkelte medarbejder. Det kan fx styrke kontinuitet og kvalitet i opgaveløsningen, give den enkelte bedre tid til og mulighed for faglig udvikling samt give en højere livsindkomst.
Disse gevinster til trods opstår en fuldtidskultur ikke af sig selv. Deltid er ofte så indarbejdet i både arbejdstilrettelæggelse, vagtplaner, kultur og økonomi, at det kræver en aktiv indsats at ændre mønsteret. At lette vejen for flere på fuldtid er en opgave, der skal løses i fællesskab – for både problemerne og gevinsterne er fælles.
Den indsats er allerede godt i gang både blandt de centrale parter og ude på mange arbejdspladser. Der er i høj grad brug for at finde og afprøve lokale løsninger – og for at dele viden og erfaringer på området på tværs af regioner og arbejdspladser. Det fælles mål må være, at flere på fuldtid skal opnås på måder, der forener effektivitet og kvalitet i opgaveløsningen med et godt arbejdsmiljø.
Til det formål vil der blive etableret et inspirationshold, der kan understøtte det lokale arbejde og hjælpe den enkelte arbejdsplads i processen frem til at have en fuldtidskultur.